Contact ons

LOOD Oplaadbare Batterijen


Gedurende tientallen jaren was de technologie met lood het enige praktische middel om elektrische energie op te slaan. Deze technologie werd talloze keren verbeterd en gebruikt in alle mogelijke toepassingen waarbij batterijen werden gebruikt. Ondanks de concurrentie van recentere en performantere technologieën (NiCD, NiMH en Li-ion), wordt ze vandaag de dag nog veel gebruikt omwille van bepaalde specifieke kenmerken, zoals meer bepaald: sterke kortsluitstromen (startmotor), de ongevoeligheid voor constant opladen 100% (UPS, energiekast) en – niet in het minst - de laagste kostprijs per opgeslagen KWh.

Afhankelijk van de toepassing worden de elektroden (min of meer zuivere loodplaten) en het elektrolyt (in waterige of gelvorm maar altijd op basis van zwavelzuur - H2SO4) aangepast om een bepaalde prestatie te optimaliseren. Er zijn dus talloze varianten.


Genesis NP

Dit gamma onderhoudsvrije waterdichte batterijen zonder vulling is in wezen 'universeel'. Door de lood-calcium-technologie heeft ze een uitstekende levensduur in floating van 3 tot 5 jaar.
Ze wordt gebruikt in alarmen, UPS, golftrolleys, ...

Het gamma Genesis NP downloaden:  Enersys Genesis NP

  Loodbatterij - Enersys NP
 

Cyclon

In het algemeen bestaat deze batterij uit verschillende vierkante platen met 2 elektroden in zuiver lood in de vorm van een lang spiraalvormig lint, geplaatst in een metalen cilindrisch omhulsel. Het aldus verkregen volumetrisch vermogen is superieur en het temperatuurbereik uitermate groot (-65° à +80°)

Het gamma Cyclon downloaden:  Enersys Cyclon

  Loodbatterij - Enersys Cyclon
 

Odyssey

Het gamma Odyssey is bedoeld voor extreme toepassingen en bevat een heleboel dunne platen in zuiver lood (99,99%). Het resultaat is ongeëvenaard: ongelooflijk hoge kortsluitstroom (dubbel in vergelijking met een traditionele batterij) en talrijke cycli zelfs bij diep ontladen. Het gamma is ook uitzonderlijk bestand tegen trillingen.
Het wordt gebruikt in interventievoertuigen, motorsporten, machines voor grondwerken, quads, ...

Het gamma Odyssey downloaden:  Enersys Odyssey

  Loodbatterij - Enersys Odyssey
 

Onze sterke punten

• Zeer lange ervaring

• Snelle reactietijd

• Knowhow in verschillende technologieën

• Fabrieksvertegenwoordiger

• Op maat oplossingen

Quick links

ATX - catalogus

ATX Appleton

Saft

Arts Energy

Enersys

Neem contact met ons op

Kroninglaan, 11 
1200 Brussel

Tel.: 02 775 03 00
Fax: 02 761 37 01
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.