Contact ons

NIKKEL Oplaadbare Batterijen


Dit is een van de eerste technologische alternatieven voor loodbatterijen. Het duurde tot de jaren 50-60 eer door betere technieken de Nikkel-Cadmium Batterij algemeen verspreid werd. Deze onderhoudsvrije batterij (verzegeld omhulsel) met een hogere capaciteit dan die van loodbatterijen (+50%) heeft ook een langer levensduur (aantal cycli). Wegens de toxiciteit mag deze batterij vandaag niet meer worden gebruikt door het grote publiek.

Pas in het begin van de jaren 90 verscheen het 'broertje': de Nikkel-Metaal-Hydride batterij. Deze niet-toxische batterij met verbeterd opslagvermogen (+100% in vergelijking met lood) wordt nog altijd gebruikt in tal van professionele en gewone toepassingen.

De batterijen bestaan uit cilindrische standaardelementen van verschillende grootte (AA, Cs, C, D, ...) die op verschillende manieren geassembleerd zijn (staaf, naast elkaar, driehoek, ...) en afgesloten worden met een connector (te lassen, Faston, op snoer, ...)

Configuratie voor nikkelbatterijen


Nikkel-Cadmium – Permanent opladen

De Ni-CD technologie is zeer geschikt voor permanent opladen zodat ze op elk ogenblik gebruikt kan worden (UPS, noodverlichting, ...). De VT en VNT reeksen van Arts Energy (voorheen Saft) zijn geoptimaliseerd voor deze toepassingen met specifieke focus op de invloed van de temperatuur die in noodverlichtingen vaak zeer hoog is.

Het gamma Arts Energy (Saft) VT – VNT downloaden: ARTS Ni-CD VT & VNT

  Ni-CD-batterij - Arts VNT
 

Nikkel-Cadmium – Cycluswisseling

Een ander opmerkelijk kenmerk van de Ni-CD-technologie is de geschiktheid om diep ontladen bij aanhoudende stroom te doorstaan zonder invloed op de levensduur (aantal cycli) van de batterij. Dankzij dit kenmerk zijn vandaag de dag tal van draagbare apparaten mogelijk. In deze toepassingen vormt het aanwezige Ni-CD nog altijd de hoogste verhouding kostprijs/aantal cycli.

Het gamma Arts Energy (Saft) VSE – VRE downloaden: Arts Energy Ni-CD Vse & VRE

  Ni-CD-batterij- Arts Energy VRE
 

Nikkel-Metaal-Hydride

De Ni-MH technologie werd vooral ontwikkeld om in vergelijking met Ni-CD 3 aspecten te verbeteren: hogere opslagcapaciteit, geen geheugeneffect en milieuvriendelijkere batterijen. De VH en VHT reeksen van Arts Energy munten uit door de maximale beperking van de tegeneffecten (beperktere stroom, zo goed als permanent laden, minder grote tolerantie wanneer ontlaad).

Het gamma Arts Energy (Saft) VH – VHT downloaden: Arts Ni-MH VH & VHT

  Ni-MH-batterij - Arts VH
 

Autonome Batterijsystemen

De nood aan autonome batterijsystemen laat zich meer en meer gelden. Deze modules bevatten een aantal cellen die in serie/parallel geschakeld zijn om de vereiste spanning en capaciteit te bieden. Een intelligent controlesysteem staat in voor de bescherming van de modules en de waarborg van een lange levensduur.
De aanwezigheid van een geïntegreerde controlelamp en een communicatiepoort maakt het mogelijk de status van de modules te bekijken en te volgen.

Het gamma Arts Energy (Saft) modules – downloaden Arts Ni-MH VH & VHT

  Arts Energy Autonome batterijsystemen
 

Onze sterke punten

• Zeer lange ervaring

• Snelle reactietijd

• Knowhow in verschillende technologieën

• Fabrieksvertegenwoordiger

• Op maat oplossingen

Quick links

ATX - catalogus

ATX Appleton

Saft

Arts Energy

Enersys

Neem contact met ons op

Kroninglaan, 11 
1200 Brussel
Belgium

Tel.: +32 (0)2 775 03 00
Fax: +32(0)2 762 37 01
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

BTW : BE 0898 355 107